1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Keet redt de meubelen voor Kortrijk

OHL heeft de kans laten liggen om broodnodige punten te sprokkelen tegen een Kortrijk dat niet echt kon overtuigen en vooral door zijn doelman Darren Keet een punt kon meepikken. OH Leuven ziet daarmee de concurrenten weer een stap vooruit zetten.

fvranckx

OHL startte met Ogunjimi, die stilaan de voorkeur krijgt op Kostovski. Het was lang wachten op animo. Beide teams acteerden te overhaast en schuwden het verdedigend werk niet. Gevolg was dat tot het hal fuur er nauwelijks wat te noteren viel, al was er een afgevlagd doelpunt van Ogunjimi en een zwieper van Messoudi die maar net over doel ging.

Het eerste echte gevaar kwam van OHL. In één actie mochten Geraerts en Ruytinx aanleggen. Darren Keet ging twee keer in de baan liggen. Ruytinx probeerde het nog twee keer, maar zijn pogingen misten kracht. In de slotseconden lieten drie bezoekers een door De Mets getrapte hoekschop aan zich voorbijgaan. Kort na de pauze kreeg OH Leuven een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De Mets raakte de bal met de hand op de doellijn en kreeg rood. Mo Messoudi eiste de strafschop op, maar deed er vervolgens niets mee want Keet kon vrij gemakkelijk de bal stoppen.

Vanhaezebrouck herschikte zijn troepen. Coulibaly en Capon werden vervangen door Ramon en Matton. Het hielp Kortrijk niet veel, want Leuven nam de wedstrijd in handen. Met succes. Ruytinx nam in één tijd een afgeweerde bal op de slof en liet Keet kansloos. Het zag er plots heel rooskleurig uit voor OH Leuven. Het kreeg enkele kansen die in goede bedoelingen blijven steken. En dus werd het Kortrijk dat terugsloeg. Na slecht uitverdedigen belandde de bal bij de Smet die niet twijfelde. OHL zette dan nog alles op alles, maar kreeg de bal niet meer voorbij Keet.

JJO, Foto's PN

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws