Antwerp Giants boekt knappe overwinning tegen Basket Brussels

De Port of Antwerp Giants verdedigden gisteren in de Lotto Arena hun leidersplaats tegen nieuwkomer Brussels. Bij de bezoekers was ex­Giant Lichodzijewski gekwetst maar met Domien Loubry en Nick Celis liepen er nog enkele bekende sinjoren rond.

bperdieus

De havenjongens startten de wedstrijd aan een verschroeiend tempo. Klaarkijkend in defence, succesvol in aanval. De Brusselaars waren compleet van de wijs en konden aanklampen tot 10-­7 maar Moors en co pakten vijf steals op rij en liepen weg naar 21-­9. Spica, Turner en Stewart waren een gesel voor de bezoekende verdediging en wierpen een 30-­12 tussenstand bijeen na het eerste kwart. Roel Moors bombardeerde de twintiger op het bord halfweg het tweede kwart.(39-­19) De gaspedaal werd dan iets minder ingedrukt en Brussels kon "terugkomen' tot 43-­27 dankzij enkele fast breaks. Spica en Turner bleven scoren aan Antwerpse kant, Colt en Ubel deden dat aan de andere zijde met een 50-­34 tussenstand als gevolg halfweg.

In de tweede helft begonnen de Giants alweer indrukwekkend. In no time stond het 61-­37 en leek de dertiger in zicht te komen. Coach Vervaeck besloot ook zijn bankspelers enig wedstrijdritme te gunnen. Simons bedankte met een bom naar 74-­49 na driekwart wedstrijd. En de show ging verder. Het massaal opgekomen publiek genoot met volle teugen van 2 driepunters op rij van Dennis Donkor en een dunk van Stewart.(87-­62) Patron Roel Moors bleef dirigeren, kreeg een verdiende applausvervanging, evenals Stewart. Vervaeck liet ook zijn jonge gasten meevieren. Ubel, Gueye en Colt konden zo hun eugen statistieken nog wat bijwerken. Donkor smeet zijn derde bom binnen, De Port of Antwerp Giants deden zo aan klantenbinding en verlieten het veld onder een staande ovatie. De wedstrijd eindigde in 95-71.

LuHe

Foto SVdE

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal