Dejaegere verlost Buffalo’s

AA Gent moest een uur zwoegen om afstand te nemen van Waasland-Beveren, maar hield finaal verdiend de punten thuis. Voor het eerst dit seizoen twee zeges op rij: de Gentse crisis lijkt voorbij.

bperdieus

De Gentse trainer Mircea Rednic koos opnieuw voor een 4-3-3, maar zette Nahayo in plaats van Arzo, Asare in plaats van Maréval, Privat voor Pedersen en Soumahoro voor El Ghanassy. Bij Waasland-Beveren kreeg Vermeulen de voorkeur op Cale, waardoor D’Ulivo naar de linksachter verhuisde. Coach Bob Peeters keerde met Waasland-Beveren terug naar de club die hem vorig seizoen ontsloeg.

AA Gent was dominant en zette Coosemans aan het werk, maar wonderreddingen had die niet nodig om Soumahoro, Kage, Van Der Bruggen en Dejaegere het scoren te beletten. Veel goede wil bij de Buffalo’s, maar meestal was de laatste voorzet net niet goed genoeg of werd de verkeerde keuze gemaakt.

Waasland-Beveren concentreerde zich hoofdzakelijk op de verdedigende organisatie, maar kwam wanneer mogelijk toch goed opzetten. Demjan draaide goed weg van Lepoint, maar vond Padt op zijn weg. Oumarou kopte nog eens over en Trickovski trapte een volley maar net over het Gentse doel.

Rednic wisselde al vroeg in de tweede helft, maar combineren bleef een probleem voor AA Gent, dat ook niet gediend werd door het wel heel hobbelige veld. Kage soleerde dan maar door de Wase verdediging en besloot net naast. Even later was het toch raak, na een perfecte één-twee tussen Kage en Dejaegere, door die laatste in de korte hoek afgewerkt: 1-0. De thuisploeg duwde door en El Ghanassy, weggestuurd door Pedersen, werkte een counter mooi af: 2-0. Waasland-Beveren had geen antwoord meer op deze twee mokerslagen.

PiHe

Foto Photonews

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws