Milicevic dirigeert Charleroi naar winst tegen Anderlecht

Anderlecht heeft voor het tweede seizoen op rij niets weten te rapen in Charleroi. Na een afschuwelijke eerste helft van beide ploegen, dirigeerde Milicevic zijn teammaats Pollet en Kebano naar een 2-0 voorsprong. Gillet minderde nog tot 2-1, maar zijn team kon de zure nederlaag niet verhinderen.

bperdieus

Nadat de wedstrijd een half uur later begon door fileleed van de Anderlechtse spelersbus in Charleroi, nam de thuisploeg het initiatief. Helaas voor de opgetrommelde supporters was er in de eerste helft niet veel wereldschokkends te bewonderen. Buiten wat halve kansjes voor Pollet en Mitrovic leden beide ploegen te veel balverlies om goede combinaties te kunnen opzetten.

De tweede helft begon daarentegen furieus, vooral voor de thuisploeg. Publiekslieveling Pollet maakte drie minuten na rust de openingstreffer op een perfect uitgemeten voorzet van Milicevic: 1-0. De match was eindelijk opengebroken en de harde duels bleven niet uit. Ondanks hun goede bedoelingen, liet Anderlecht in de 59ste minuut een tweede tegendoelpunt toe. Kebano zocht na een pass van alweer Milicevic de ruimte en schoot de 2-0 lekker voorbij de in doel wederkerende Proto. De bezoekers moesten nu echt wakker schieten om nog iets in Mambourg te rapen. Met de inbreng van Vargas vond de regerende landskampioen zijn goede spel weer terug. Een kwartier na de 2-0 gaf rechtsback Gillet Les Mauves weer hoop toen hij met een technisch hoogstandje de aansluitingstreffer in het doel buffelde: 2-1. Charleroi bleef echter kalm en speelde de wedstrijd verder uit.

Met deze nederlaag missen de troepen van Van Den Brom de kans om op gelijke hoogte te komen van koploper Standard. De Brusselaars staan vierde in de Jupiler Pro League met 31 punten uit zestien wedstrijden. De Carolo's springen met hun verrassende overwinning naar de negende plek in het klassement, met achttien punten uit zestien wedstrijden.

BP

Foto Belga

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws