Evelyn (8) en Alan (10) verkopen koekjes voor Haiyan

De acties om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen komen ook in Essen goed op gang. Groot en klein zet zich in om hulp te bieden aan de getroffen gebieden.

Tilborghs Margo

Evelyn (8) en Alan (10) Van de Perre wonen in de Kerkstraat in Essen. Ze verkopen zelfgemaakte wafeltjes en hazelnotenkoekjes voor de getroffen mensen op de Filipijnen. “Hoe klein we ook zijn, wij willen deze mensen ook graag steunen”, zegt Evelyn. “Daarom zijn we wafels en hazelnotenkoekjes gaan bakken. Al het geld dat we hiermee verdienen geven we aan de mensen die het ginder hard nodig hebben.”

De moeder van Evelyn en Alan steunt haar kinderen met dit project. “Ik ben best wel trots dat mijn kinderen dit doen. Voor één keer mogen ze van mij hier buiten aan een tafeltje op de stoep zitten. Zo kunnen ze hun wafeltjes en hazelnotenkoekjes aan voorbijgangers verkopen.”

Zondag en woensdag gaan de kinderen nog meer koekjes verkopen. Wie ze tegenkomt kan de lekkernijen kopen. Een wafeltje of koekje kost 50 eurocent.

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio