Soep op de Stoep bij Julia onder den toren

November en december zijn koude wintermaanden en meteen ook campagnemaanden voor Soep op de stoep! Traditiegetrouw organiseert jong CD&V een 'Soep op de stoep' voor café 'Onder de Toren' bij Julia. Ze boden de voorbijgangers hun zelfgemaakte soep aan in ruil voor een vrije gift.

Tilborghs Margo

Op 23 november organiseerde CD&V Essen en Jong CD&V Essen de derde editie van 'Soep op de Stoep'. Vanaf 10u tot 15u kon je lekkere soep proeven op de stoep bij Julia 'Onder den toren'. De vrije giften gaan rechtstreeks naar het goede doel: welzijnsschakels die zich inzetten voor armoedebestrijding in Vlaanderen.

"Soep is lekker, gezond en het is een warm gebaar dat niet veel moeite kost", klonkt het bij de medewerkers. "Steeds meer mensen leven op of onder de armoedegrens. Ze ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen en worden afgesloten van de meest noodzakelijke basisvoorzieningen. Met onze jaarlijkse Soep op de stoep-actie vragen we aandacht voor de armoedeproblematiek en zamelen we geld in om armoedeprojecten te ondersteunen."

Tijdens deze campagne, een initiatief van Welzijnszorg, werd de armoedeproblematiek in de kijker gezet. Welzijnszorg zet zich dagelijks in voor diverse projecten om de armoede in België te bestrijden. Steeds meer mensen leven op of onder de armoedegrens. Ze ervaren dagelijks hoe ze uit de maatschappij worden uitgesloten en zich de meest noodzakelijke behoeften niet meer kunnen veroorloven.

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio