"Op één dag meer dan miljoen Xbox Ones verkocht"

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft naar eigen zeggen in minder dan een dag meer dan 1 miljoen exemplaren van de nieuwste versie van zijn spelcomputer Xbox verkocht. De verkoop van de Xbox One startte vrijdag in 13 landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In ons land moeten gegadigden nog even wachten tot volgend jaar.

ikerremans

Concurrent Sony claimde vorige week in een dag meer dan 1 miljoen exemplaren te hebben verkocht in Noord-Amerika van de nieuwste versie van zijn spelcomputer, de PlayStation 4 (PS4). Dat was op 17 november, de eerste dag dat het apparaat in de VS en Canada te koop was. De console is vanaf vrijdag 29 november verkrijgbaar in ons land.

Het Japanse concern is met Microsoft in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld om de gunst van gamers. Beide bedrijven staan bovendien voor de opgave om de markt voor spelcomputers nieuw leven in te blazen. Die markt is volgens berekeningen van marktonderzoeker NPD Group in de periode 2008-2012 met 32 procent gekrompen tot 13,3 miljard dollar.

Foto AFP