Zwembroeken uit de automaat

Zwembroek of badmuts vergeten? Geen nood. Vanaf begin volgend jaar staan er in alle stedelijke zwembaden automaten waar u zwemartikelen kunt kopen, als waren het blikjes frisdrank of een chocoladereep.

ikerremans

Nadat er jaren fors is geïnvesteerd in de stedelijke zwembaden om ze conform te maken aan de strenge Vlarem II-wetgeving, komt er nu eindelijk wat ruimte vrij om geld uit te geven aan minder dwingende, maar des te leukere dingen. Vanaf begin 2014 worden alle stedelijke zwembaden in Antwerpen uitgerust met automaten waar - al dan niet vergeetachtige - zwemmers zich zwembroeken, badpakken, zwembrillen, badmutsen en zwemluiers voor baby’s kunnen aanschaffen.

“Het zullen kwalitatieve zwemartikelen zijn, die we voor een democratische prijs zullen verkopen”, zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). “Het initiatief past in de verdere modernisering van onze zwembaden.”

De automaten komen in de inkomhal van elk stedelijk zwembad. Zo zijn er tien: twee openluchtzwembaden en acht overdekte. De collectie aangeboden zwemartikelen is in eerste instantie bedoeld voor zwemmers die geen gepaste zwemkledij hebben of die domweg vergeten zijn. De automaten zijn ook een uitweg voor wie niet de geschikte zwemkledij bij zich heeft. Meestal gaat het dan om zwemshorts die onder de knie komen, maar ook “boxershorts, onderbroeken, T-shirts, kleedjes en rokjes worden niet toegelaten omwille van hygiënische redenen, net zoals een string, monokini of andere aanstootgevende kledij”.

De automaten worden de komende weken volledig bekleed in de Sporting A-stijl. De prijs voor een zwembroek-uit-de-muur werd nog niet meegegeven. Betalen kan dan zowel cash als elektronisch.

WIM DAENINCK Foto GVA