Gazet van Antwerpen nodigt uit op jobbeurs

Op zoek naar een job dicht bij huis? Dan moet u op woensdag 27 november langskomen. Uw krant organiseert die dag in zijn gebouwen op Linkeroever voor het eerst een jobbeurs. Verschillende bedrijven uit de Antwerpse regio zijn op zoek naar gemotiveerde werkkrachten.

broggeman

Telenet

Telenet, dat zijn hoofdzetel in Mechelen heeft, kent door zijn groei een sterke regionale verankering en speelt die troef graag uit. "We focussen ons bewust op de regionale jobbeurzen omdat we op die manier meer mensen uit de buurt bereiken. Voor onze contactcenters, onder meer in Mechelen en Herentals, zoeken we immers voortdurend medewerkers en de afstand woon-werk blijft een belangrijke factor in de jobkeuze. Mechelen is in die zin ook interessant. Naast de centrale ligging is het best ook een leuke locatie om te werken", zegt HR Recruitment Officer Hannelore De Potter. "Wie hier binnen komt, krijgt bovendien veel kansen. Als je initiatief neemt, gaan heel veel deuren open."

Pringles

Bij de Kellogg's fabriek in Mechelen, bekend van de Pringles-chips, startte dit jaar al een 60-tal nieuwe werknemers, maar er zijn nog steeds interessante vacatures. "Zo'n jobbeurs biedt ons de unieke gelegenheid om op 1 dag een groot aantal geïnteresseerden met verschillende profielen en ervaringen te ontmoeten. Werkzoekenden kunnen op hun beurt met hun toekomstige collega's kennismaken en meer te weten te komen over de job. En dat alles in een ongedwongen sfeer", zegt Katrien Janssen. "Iedereen maakt hier deel uit van een team en onze mensen krijgen vanaf dag 1 de nodige verantwoordelijkheden in hun functie. We investeren ook heel veel in onze mensen via onder meer training en coaching. Andere troeven zijn de centrale ligging en goede bereikbaarheid."

armonea

"Een beurs als dit is ideaal om in het Antwerpse - waar we toch heel wat sites hebben - onze organisatie voor te stellen. We kunnen zo direct aftoetsen of een kandidaat bij onze organisatie past", zegt Elisabeth Moumal, HR Manager-Recruitment bij armonea, een groep van woon- en zorgcentra, serviceflats en residenties met momenteel bijna zestig voorzieningen. "We verwachten kandidaten met een hart voor de zorg, die dynamisch en enthousiast door het leven gaan en die zich kunnen vereenzelvigen met onze waarden: respect, kwaliteit, innovatie en engagement. Door ons ruime aanbod is er altijd wel een vestiging in uw buurt. Bij armonea hebt u ook ook vele doorgroeimogelijkheden, zowel horizontaal (specialisatie) als verticaal (leidinggevende functie). En dankzij een toekomst van groei een grote mate van werkzekerheid."

JBF

De chemiegroep JBF Global Europe is een geheel nieuwe plant aan het opbouwen op de terreinen van BP langs de E313 in Geel. Vanaf het tweede kwartaal 2014 wil het bedrijf volledig operationeel zijn. "Om deze opstart goed te kunnen begeleiden, zijn we nog op zoek naar medewerkers. Via deze beurs wensen wij de laatste vrije plaatsen op te vullen met gemotiveerde lokale mensen die mee hun schouders wensen te zetten onder dit ambitieuze project", zegt HR Manager Frederik Deben. "Omdat wij in een opstartfase zitten, zoeken we vooral mensen die een nieuwe uitdaging in de chemische sector willen aangaan of die een eerste degelijke ervaring wensen op te doen in de PET industrie. JBF Global Europe wil op dat vlak binnen enkele jaren een van de top wereldspelers zijn. We geloven in de toekomst en willen hier constructief aan meewerken door in te zetten op het lokaal aanwezige menselijk kapitaal in een internationale omgeving."

Group Tormans

De Group Tormans, met hoofdzetel in Geel en vestigingen in Melle en Vilvoorde, zoekt constant voor klanten in heel Vlaanderen technisch geschoolde mensen. De medewerkers worden ingezet voor projecten bij grotere bedrijven in verschillende sectoren zoals de petro(chemie), farmaceutische bedrijven, metallurgie, bouw, energie en logistiek. Op dit moment staan er meer dan 170 vacatures open in de verschillende disciplines van elektriciteit, mechanica, instrumentatie, automatisering, bouw, hvac en administratie. Ook het pallet aan functies is zeer ruim gaande van onderhoudstechnicus over tekenaars tot projectingenieurs. De jongste tijd worden ook preventiemensen ingeschakeld.

Buurtslagers

Buurtslagers plant in de toekomst in de provincie Antwerpen nog uitbreiding. "In het Antwerpse zijn we misschien nog minder gekend. Daarom is een regionale beurs als deze heel interessant. We kunnen ons persoonlijk aan alle geïnteresseerden voorstellen. Doordat we een grote groep zijn met een zeer sterke centrale ondersteuning kunnen we veel kansen aanbieden zoals in de vorm van tal van interne opleidingen. De sterkte van een grote groep zorgt ook voor een grote mate van werkzekerheid. We zijn een mensgerichte organisatie die veel belang hecht aan inzet en betrokkenheid", zegt Ward De Cramer, verantwoordelijke selectie en rekrutering.

Stadsbader

Ook Stadsbader, actief in de bouw en infrastructuurwerkzaamheden, is graag vertegenwoordigd op de beurs. De West-Vlaamse firma heeft een vestiging in Kallo. Tevens is de hoofdzetel van het tot de groep behorende Dex gevestigd in Dessel. "Door de verschillende sites in Vlaanderen werken we sterk regiogebonden. De site van GvA als beurslocatie vinden we een leuke en interessante insteek die zeker meer mensen uit de buurt aanzet om eens een kijkje te komen nemen. We zijn een familiale onderneming die zich eraan houdt nieuwkomers een gedegen introductie en opleiding in het bedrijf te geven. We investeren ook voortdurend in de nieuwste machines", zegt HR-directeur Walter Schoonvaere.

Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Toen we over deze jobbeurs hoorden, waren we meteen geïnteresseerd. We zien onze deelname als een aanvulling op onze permanente aanwezigheid op de website GvAJobs.be. Zo kunnen we werken aan onze lokale en regionale visibiliteit, en Antwerpse werkzoekenden aantrekken. Op dit moment zijn we vooral op zoek naar masters met enkele jaren ervaring. Onze vacature voor business development manager is daar een prima voorbeeld van.

Praktisch: GvA Jobbeurs, woensdag 27 november 2013 14-20u in de gebouwen van GvA, Katwilgweg 2 in Antwerpen. De toegang is gratis. Registratie vooraf is gewenst, wie dat doet krijgt een gratis digitaal maandabonnement en vier weekendkranten. Registreren kan op deze link.