Vanaf maandag extra hinder in stationsbuurt

Wie in de buurt van het centraal station van Mechelen moet zijn, houdt vanaf maandag best rekening met extra hinder. De Hanswijkvaart wordt vanaf de Colomabrug afgesloten, maar de brug zelf blijft wel open.

Sven Van Haezendonck

De aanleg van een autotunnel onder de Leuvense Vaart en de bouw van een spoorbypass over het kanaal brengt de komende drie jaar heel wat omleidingen met zich mee. De Geerdegemvaart is sinds maandag 18 november tussen de Colomabrug en de spoorwegbruggen afgesloten voor het verkeer. Vanaf maandag 25 november komt daar ook het gedeelte van de Hanswijkvaart tussen de Colomabrug en de Vierendeelbruggen van het spoor bij. Fietsers en voetganers behouden hier wel doorgang.

Opgelet: wie over de Colomabrug moet, hoeft zich geen zorgen te maken. Die blijft gewoon open. Al houden bestuurders wel best rekening met verkeershinder en een verlengde reistijd. Het verkeer dat naar het station en het centrum van de stad moet, wordt omgeleid via de Coloma-, Jubel- en de Postzegellaan.

Om de doorstroming van het verkeer zo vlot mogelijk te houden, kan u vanaf maandag niet meer volledig rond de rotonde aan het Koning Albertplein, het plein voor het stationsgebouw. Wie vanuit de Leopoldstraat het station wil bereiken, kan dat door via de Stationsstraat langs het Postzegelviaduct te rijden. In de Hendrik Consciencestraat komen er twee volwaardige afslagstroken naar rechts.

SVH

Plan Mechelen in Beweging

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio