Il Cardinale serveert hemelse hamburgers

Il Cardinale heeft na meer dan drie maanden uitstel zijn deuren kunnen openen. In juli werd de bijna afgewerkte nieuwe zaak op de Mechels Wollemarkt nog geteisterd door een brand. Nu kan je er van hamburgers met hemelse namen smullen.

Sven Van Haezendonck

Uitbaatsters Sara Feskens (25) en Linde Van den Eijnde (23) lieten de moed niet zakken en gingen er volop tegenaan om de zaak zo snel mogelijk te openen. "We zijn erin geslaagd met de nodige ups en downs", verklaren ze. "Die tegenslag was ontmoedigend, maar de leuke reacties van de mensen maakten veel goed. Nu overheerst vooral de euforie. We zijn trots dat we dit hebben kunnen verwezenlijken."

Na de brand groeide onder de Mechelaars een ongeduldig afwachten van de opening. "Voordien was het bestaan van ons concept nog niet bekend onder de mensen. Maar toen hoorde iedereen er plots over en konden we geen half jaar meer wachten om de deuren te openen", aldus Feskens en Van den Eijnde. "Mechelen groeit. De inwoners kijken reikhalzend uit naar alles wat grootser is dan men hier gewoon is. Burgerbars zijn hip in heel wat grootsteden en dat waait nu over naar hier. Onze Facebookpagina en onze Twitteraccount ontploft en voor dit weekend zijn de reservaties binnengestroomd."

Door de brand zagen beide meisjes zich genoodzaakt om de aankleding van het restaurant wat bij te sturen. Het religieuze gehalte werd wat teruggeschroefd. "Eerst hadden we hiet oude Bijbels liggen en kerkstoelen staan. Die zijn allemaal teloorgegaan", geven ze aan. "Maar op het menu is die kerkelijke toets nog steeds aanwezig. De namen van de hamburgers hebben allemaal betrekking tot de kerk. En op de flessen water kleeft een etiket: 'Holy Water'."

NIGE, SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio