'Die Jahreszeiten' opgevoerd in Sint-Rombouts

Twee koren en enkele solisten, samen meer dan 120 muzikanten, voeren zondag in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal 'Die Jahreszeiten' van Joseph Haydn op. De organisatie is in handen van het Haydn-Genootschap Vlaanderen.

Sven Van Haezendonck

Die Jahreszeiten is een van de meest tot de verbeelding sprekende oratoria uit de hele muziekgeschiedenis, en een aantrekkelijk werk voor een breed publiek. "Bijzonder kleurrijk en ongewoon boeiend en levendig kent het qua originaliteit zijn gelijk niet", zegt Alfons Deleus van Amazing Haydn. Voor het stuk werd aan het einde van de 18de eeuw het verloop van de vier seizoen muzikaal voorgesteld.

Voor de uitvoering op zondag 24 november om 16u tekenen het Metropolis Orkest & Koor, het European Inter.voiceS Choir, sopraan Diane Verdoodt, tenor Ludwig Van Gijsegem en bas-bariton Joris Derder. Dirigent is Jaak Gregoor. Tickets voor rang één kosten in voorverkoop 25 euro, en in rang twee 18 euro. Aan de kassa betaal je respectievelijk 29 en 22 euro.

Tickets reserveren, kan op het nummer 015-33 11 03 of bij UiT in Mechelen op het nummer 070-22 28 00 of www.uitinmechelen.beSVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio