Verzekering vergoedt NMBS voor ongeval Lotje

De ouders van Lotje Doppen (12) halen opgelucht adem. Het meisje ontsnapte op 7 maart op het nippertje aan een aanrijding door een trein. De verzekering heeft nu de schade aan de NMBS vergoed.

Tilborghs Margo

Lotje Doppen vertrok op 7 maart te laat naar school. Aan het station van Wildert deed ze haar fiets op slot en liep ze nog snel langs de neergelaten slagbomen. Net op dat moment raasde de trein naar Roosendaal voorbij. Haar rugzak werd gegrepen en aan flarden gereden, maar zelf hield ze aan het ongeluk enkel een gekneusde dij over. Zielsgelukkig waren Lotje, haar twee broers, twee zussen en haar ouders dat ze het nog kon navertellen. Het treinverkeer werd wel een tijd stilgelegd.

Twee maanden na het voorval ontving de familie Doppen een brief van de NMBS met de vraag of het gezin een familiale verzekering had. "Mocht het voorval nog niet zijn aangegeven, gelieve dan het nodige te doen", raadde de spoorwegmaatschappij aan. Het juiste bedrag van de schade was nog niet bekend, maar zou kunnen oplopen tot 15.000 euro.

"Omdat Lotje jonger dan veertien is, komt de familiale verzekering tussen", zegt vader Toon Doppen. De verzekeringsmaatschappij heeft intussen de schadevergoeding betaald. "Ik ben blij dat de zaak achter de rug is. We hopen dit hoofdstuk nu te kunnen afsluiten, want de reacties die we kregen waren soms ondermaats", zegt Lotjes moeder. "Mensen begrepen niet dat we taart en bloemen gingen kopen om de goede afloop te vieren. Maar wij waren gelukkig dat Lotje ongedeerd was. Het had ook anders kunnen aflopen."

Woordvoerder Bart Crols van de NMBS bevestigt de schadeclaim. "We hebben het aantal minuten vertraging in rekening gebracht en de totale schade berekend. Over het bedrag doen we geen uitspraken. We hebben niet de gewoonte publiek commentaar te geven op dit soort zaken."

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio