Emilia Kerstens behaalt derde plaats in wedstrijd National Geographic

De 14-jarige Emilia Kerstens uit Essen valt in de prijzen tijdens de zevende editie van de fotowedstrijd van National Geographic. Ze stuurde enkle foto’s in, waarmee ze tot haar eigen grote verbazing de derde plaats wegkaapte.

De veertienjarige Emilia Kerstens houdt van fotograferen.

Tilborghs Margo

“Het was mijn moeder die mij attent maakte op deze wedstrijd. Ik koos voor de catergorie 'Mens' en heb een aantal foto’s ingestuurd, maar ik had nooit verwacht dat mijn foto's geselecteerd zou worden.

De verrassing was dus groot toen ik een mail kreeg met de boodschap dat ik een van de tien beste foto’s instuurde.”

Een vakjury bestaande uit redacteurs van National Geographic, reisfotograaf Sascha Schalkwijk en natuurfotograaf Edwin Giesbers, beoordeelde de inzendingen. “Toen ik nog later vernam dat ik in de top drie was beland, werd me gevraagd om de originele foto op te sturen. Ze hebben toen ook onderzoek gevoerd om er zeker van te zijn dat ik de foto wel degelijk zelf had genomen.

Op mijn Facebook vonden ze het bewijs, dat ik inderdaad de foto had genomen.”

Foto op canvas

De prijswinnaars werden in dierentuin Blijdorp uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen. “Mijn foto stond, samen met de twee andere winnende foto’s in de categorie Mens, op een canvas tentoongesteld. Tijdens de prijsuitreiking werden er talloze interviews gedaan en konden we de concurrentie bekijken. Uiteindelijk werd ik dus derde.”

Emilia mocht haar prijs in ontvangst nemen en ging naar huis met haar foto op canvas, een fotoboek, en een pakket schriften en boeken met haar winnende foto op. De winnende foto's worden gepubliceerd in het magazine van National Geographic.

Op de foto: Emilia Kerstens (14) met haar winnende foto ‘The love of a father and his son’.

www.nationalgeographic.nl

MaTMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio