Geen geld voor verlichting op stadsvesten

Aan de actie 'Verlicht de vest!' namen vrijdagavond meer dan honderd mensen deel, onder wie zestig jongeren van AC Lyra.

Van Rompaey Chris

Allen vragen ze dat de stad Lier de stadsvesten zou verlichten, zodat voetgangers en fietsers deze veilige route ook 's avonds zouden kunnen gebruiken. De deelnemers konden kiezen uit een fotozoektocht en een recreatieve loop.

"De binnenstad wordt steeds minder autoluw. De vesten zijn een van de plaatsen waar geen autoverkeer toegestaan is en in de winter is het daar heel vroeg heel donker. We vinden het daarom een goed idee om de vesten te verlichten. Met deze ludieke actie vragen we dat het stadsbestuur op zijn minst de mogelijkheden zou onderzoeken", zegt Toon Van de Putte van actiegroep Lier Woonplezier.

"Voor het verlichten van de stadsvesten is er momenteel geen geld", reageert schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA). "We moeten nu eenmaal keuzes maken en vinden het op dit ogenblik belangrijker dat we geld vrijmaken voor de heraanleg van enkele straten die in slechte staat verkeren, voor nieuwe riolen en voor het herstellen van fietspaden."

Chris VAN ROMPAEY
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio