Tribune Bosuilstadion weer (deels) toegankelijk

Het nieuws sloeg in als een bom, net op de negentigste verjaardag van het Bosuilstadion bleek dat de hoofdtribune niet meer veilig was. Burgemeester De Wever (N-VA) twijfelde niet en liet de bewuste tribune sluiten. De oorzaak van de sluiting was een betonnen vloerplaat, die was ingezakt tijdens de wedstrijd tegen Boussu Dour Borinage op 26 oktober.

evrolix

Onmiddellijk stelde Royal Antwerp FC alles in het werk om de tribune tijdig te laten goedkeuren voor de volgende wedstrijd, die van 9 november tegen White Star Brussels. Alle moeite ten spijt, de hoofdtribune bleef dicht, het gaf de Bosuil een desolate aanblik.

Nederland

Vervolgens werden enkele grondplaten opgestuurd naar de keuringsfirma SGS in Nederland. "De resultaten van die proeven kregen we pas laat deze week terug binnen", vertelt woordvoerder Thomas Slembrouck. "Dan was het wachten op de aanwijzingen die het studiebureau Arcade ons zou geven, waarna we aan de werkzaamheden konden beginnen."

Omdat bepaalde vakken, meer bepaald de vakken A, B, D en E, niet tijdig afgewerkt raakten zullen die gesloten blijven tijdens de wedstrijd van zaterdag tegen Hoogstraten VV. "We willen ons dan ook excuseren bij de supporters en zeker bij de abonnees van deze vakken", aldus Slembrouck.

De eretribune zal zaterdag wel geopend zijn, net als de staanplaatsen in vakken F en G. Na de wedstrijd kunnen de supporters opnieuw terecht in de Socio. Net als bij de vorige thuiswedstrijd kunnen de abonnementhouders van de vakken A, B, D en E de wedstrijd volgen vanuit de Vic Mees-tribune. De abonnees van logeboxen A, B en D krijgen een plaats in de Business Seats.

Lingeriekalender

De Antwerp Ladies zullen ook aanwezig zijn, zij brengen in het stadion hun lingeriekalender aan de man. Kopers kunnen die dan ineens laten signeren door de meisjes. De wedstrijd die in het teken staat van de Havengemeenschap zou normaal gezien vooraf gegaan worden door een optreden van De Strangers, dat zal echter verplaatst worden naar een latere datum.

Voor aanvang van de match vraagt de club aan de supporters om een minuut lang te applaudisseren. Dit als eerbetoon aan William van Robbroeck, German Duran Pacheco en Alain De Preester. William en German lieten dinsdag het leven bij een stoomexplosie op de site van de Total raffinaderij. Alain werd donderdag dood aangetroffen op het terras aan feestzaal Atrium aan het Bosuilstadion.

SAM REYNTJENS

Foto Gmax

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws