1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Willemen bouwt 71 woningen aan Guldendal

In de wijk tussen de Leuvense Vaart en de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid moet tegen midden 2016 het woonproject Guldendal gerealiseerd zijn. Het stadsbestuur heeft een vergunning afgeleverd voor de bouw van 29 gezinswoningen en 42 appartementen.

evrolix

Over de herbestemming van de site van de voormalige spaanderplatenfabriek Schipton was al jaren sprake. Willemen Real Estate, een onderdeel van onderneming van het jaar Willem Groep is sinds 2008 eigenaar van het terrein tussen de Dijk- en de Belgradestraat en Guldendal. De stedenbouwkundige vergunning voor de site volgt op een verkavelingsplan dat eerder dit najaar werd goedgekeurd. Begin 2014 moet de eigenlijke bouw van de woningen starten.

De appartementen, gesitueerd in twee L-vormige blokken, hebben twee (100 vierkante meter) of drie slaapkamers (108 vierkanter meter en ze beschikken allemaal over een terras. "Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parking en een bergingsruimte. Vanuit de parking zijn alle appartementen per lift bereikbaar. De eigenaars van de appartementen delen een ondergrondse fietsenberging en een gemeenschappelijke tuin", vertelt projectleider promotie Inez Havermans van Willemen Real Estate.

De woningen zijn allemaal 180 vierkante meter groot en tellen vier slaapkamers. Ze zijn beschikbaar in twee types. Een eerste type bevat twee bouwlagen en een inpandige garage. De andere woningen van zijn opgebouwd in drie bouwlagen en beschikken bovengronds over een eigen parkeerplaats. "Zo is er veel ruimte voor groen en veilige straten", stelt Havermans. De prijs van een woning varieert van 299.000 tot 332.000 euro exclusief btw. De prijzen van de appartementen schommelen van 231 000 euro en 267 000 euro. De bouw van alle woningen zal meer dan twee jaar duren, maar verwacht wordt dat de eerste eigenaars al in het voorjaar van 2015 naar hun nieuwe woning kunnen verhuizen.

SVH Foto's Willemen Real Estate

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio