Jelle Cleymans: "Dokters krijgen mijn stemproblemen niet meteen opgelost"

‘De sjofele melkmuil met een beroemde(re) zus en een Studio 100-stigma.’ Zo wordt de Jelle Cleymans (28) van vroeger omschreven door een tv-recensent, maar als het aan Jelle zelf ligt (en ook aan de eerder genoemde recensent), is die tijd voorbij.

fvranckx

“Vroeger was ik als een blikje tomatenconcentraat”, zegt hij. “Als zanger van Spring werd ik de mensen met hoge, geconcentreerde doses in de strot geramd. Met nogal wat vooroordelen tot gevolg. Ik heb de indruk dat dat soort stemmingmakerij grotendeels voorbij is, misschien wel dankzij mijn deelname aan ‘De Slimste Mens’."

Jelle Cleymans kampt wel met een medisch probleem dat hem nogal zorgen baart. "Ik heb problemen met mijn stem, en daardoor kan ik niet doen wat ik zou willen doen. De dokters krijgen het niet in een-twee-drie opgelost en dat is iets wat heel erg op mijn gemoed werkt. Ik denk dat ik wat te veel werk, over te weinig stemtechniek beschik. Mijn stem is mijn instrument en het feit dat dat instrument nu niet meewil, maakt me ongelukkig. En zo wordt het natuurlijk niet alleen iets fysieks, maar ook iets psychologisch.”

Lees het volledige interview met Jelle Cleymans in uw weekendkrant.

JSm, Foto LD

MEER OVER Jelle Cleymans