1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Brandweer rijdt zich vast en bereikt brandend huis pas na 50 minuten

Een schouwbrand in de Jos Nuyensdreef zette donderdag om 17u de buurt op stelten. Er wordt gewerkt in de straat waardoor de brandweer volgens omstaanders vijftig minuten nodig had om het huis te bereiken. Ondertussen sloegen de vlammen uit het dak.

Elke Lamens

Het was een overbuur die om 17.05u de brandweer belde voor een schouwbrand. De brandweer van Brecht en het korps van de voorpost uit Sint-Job waren snel ter plaatse, maar hadden moeite om de woning zelf te bereiken.

Langs de ene kant van de dreef had aannemer Hens een bobcat midden op de weg achtergelaten en langs de andere kant was de modderpoel zo groot dat de pompwagen zich vastreed. Volgens officier Vital Vermeiren heeft deze vertraging echter geen nadeel opgeleverd. "We konden al snel via de standpijp water met lage druk gebruiken", legt hij uit.

De brand zou ontstaan zijn door een brandende kachel. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Het huis is onbewoonbaar verklaard.

Buurtbewoners hadden dit scenario voorspeld. "De werkzaamheden zijn hier al een half jaar bezig. Tegen de ploegbaas en werfleider had ik al gezegd dat als er iets gebeurt, dat er geen hulpdiensten door kunnen", meent buurtbewoner Frank Nijs. "Jammer genoeg heb ik gelijk gehad."

Burgemeester Luc Aerts (CD&V) was ter plaatse en begrijpt ook de frustratie van de buurtbewoners. "Het zijn grote werkzaamheden voor dit woongebied met recreatief karakter dat voorheen recreatiegebied was, zonder degelijke wegen en riolering. Daar wordt nu aan gewerkt." En die werkzaamheden zullen nog 40 weken in beslag nemen.

Lees vrijdag meer in Gazet Van Antwerpen - Editie Noord.
Elke Lamens
Foto: BFM


Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio