Céline Dion charmeert Sportpaleis

Van 'Sans Attendre' schoven al 1,2 miljoen exemplaren over de toonbank, maar donderdag sleet Céline Dion het bestselleralbum voor het eerst live in ons land. Het Sportpaleis luisterde met ingehouden adem.

dvansant

Het nieuws dat Dion (45) haar concertreeks zou beperken tot zeven optredens in Frankrijk en België leidde elders in Europa tot grote verontwaardiging. Dat naast Parijs ook Antwerpen in de prijzen valt, lag voor de hand. Dion is nog altijd niet vergeten hoe ze in 2008 in de Scheldestad werd ingehaald als een ware godin. "Ik voel me hier welkom, en dat doet deugd", liet ze begin dit jaar optekenen.

Met de minitournee ontvlucht Dion tijdelijk haar tweede thuishaven, Las Vegas. Ze kampeerde er de laatste jaren bijna onafgebroken in 'The Colosseum', dat speciaal voor haar werd opgetrokken. De zangeres werd geboekt voor 600 shows, maar uiteindelijk hield ze het 750 avonden vol, zelfs naar Amerikaanse normen een huzarenstuk. Sinds 2011 is ze opnieuw aan de slag in de gokstad.

Op het eerste zicht lijkt Dion geen haar veranderd. Haar dubbele imago - dat van bescheiden superster én gedecideerde zakenvrouw - staat nog als een huis. Haar verblijf in het gekunstelde Las Vegas heeft ook haar authenticiteit niet ondermijnd. In Antwerpen geen zeemzoete bindteksten meer, maar intermezzo's die de 16.000 toeschouwers zowaar een krop in de keel bezorgen.

Het Sportpaleis krijgt waar voor zijn geld: van klassiekers als 'Pour que tu m'aimes encore' tot begeesterende fragmenten uit 'Sans Attendre'. 'Parler a mon père' blijft aan de ribben kleven, maar 'La mer et l'enfant', ondersteund door onthullende videobeelden uit eigen familiekring, spant de kroon. Ook de oude hits hebben hét nog. 'It's all coming back', het uit hoge noten opgetrokken 'All by myself' en 'Where does my heart beat now', haar eerste Engelstalige nummer, illustreren vooral dat de nachtegaal nog niet van wijken wil weten. Meer nog, Dion smaakt als wijn: beter met de jaren.

Ook vanavond nog in het Sportpaleis. Info: www.teleticketservice.com

Peter Briers