Water stroomt opnieuw bib binnen

De benedenverdieping van het bibliotheekcentrum aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Duffel is woensdagnamiddag weer onder water gelopen.

Van Rompaey Chris

Na hevig regenweer enkele weken geleden ontstond er een breuk in de afvalwaterleiding. De kracht van het water maakte een gat in de buitenmuur van de bibliotheek waardoor die onder water liep. De benedenverdieping, waar vergaderlokalen, een atelier en opslagruimte gevestigd zijn, kreeg te kampen met een dikke laag smurrie tot 40 centimeter hoog.

De rioleringswerken naast de bibliotheek gingen donderdag opnieuw van start.

"Tijdens de werfvergadering hadden we de aannemer duidelijk gemaakt dat hij hieraan voorafgaand het gat in de muur van de bibliotheek eerst moest dichten. Dat heeft hij blijkbaar toch niet gedaan. Toen de aannemer met zijn bemalingswerken begon en daarvoor ook water gebruikte, stroomde het water het bibliotheekcentrum binnen. Op de benedenverdieping stond het water twintig centimeter hoog", zegt schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen).

"De schade bleef dit keer tot een koelkast beperkt. De tentoonstelling met schilderijen van Remi Geens, die vrijdag (vandaag, red.) opent, kan doorgaan", onderstreept Staf Aerts.

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio