Stad voert actie rond sigarettenpeuken

De stad Lier voert van 25 november tot 14 december een sensibiliseringsactie rond sigarettenpeuken in de binnenstad. Dat gebeurt met affiches en flyers.

Van Rompaey Chris

"Winkelstraten en ook schoolomgevingen worden dikwijls ontsierd door sigarettenpeuken op het voetpad of in de straatgoot. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door het gedrag van rokers die hun peuk zonder nadenken op de grond werpen. Vooral in de winkelstraten geeft dit een onverzorgde indruk", zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

"We hebben de winkeliers gevraagd om de affiches tegen het winkelraam op te hangen en de flyers via de klanten te verspreiden. We wijzen winkeliers en scholen ook op de verplichting om het voetpad en de straatgoot mee te onderhouden. Concreet gaat het dan om het verwijderen van zwerfvuil en dus ook sigarettenpeuken."

Gedurende de laatste weken van de actie zullen de gemeenschapswachten rokers aanspreken om hun peuk niet op de grond te werpen. Wie dit toch doet, riskeert een administratieve geldboete. Er zullen ook peukenzakjes aan rokers uitgedeeld worden waarin ze hun peuk veilig kunnen wegbergen.

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio