Van Gils lanceert eerste Belgische winkel met Antwerps jasje

Mannenmerk Van Gils lanceert eerste Belgische winkel met Antwerps jasje Het Nederlandse mannenmerk Van Gils opent zijn eerste Belgische winkel in Antwerpen. Voor deze gelegenheid werd een blazer ontworpen met aan de binnenkant een plattegrond van de stad.

dvansant

Acteur Jeroen Van Dyck was vanavond tijdens de opening aanwezig om het jasje te onthullen. "Ik ben al jaren fan van Van Gils", vertelt hij. "Elke man moet een mooi kostuum hebben in zijn kast. Van Gils biedt exemplaren die niet te gelikt zijn. Ze zijn altijd een tikkeltje stoer en dat past wel bij wie ik ben." Jeroen deed samen met vrienden een Van Gils-shooting, waarin ze met z'n allen een oud jasje van Van Gils aan flarden moesten schieten. De foto's van hun avontuur kregen we tijdens de opening van de winkel te zien. Stefan Compeer, directeur product en design van Van Gils, vertelt meer: "Het Antwerpse 'No Stitch, No Story'-jacket heeft een interactieve knoop vooraan. Door de knoop in te scannen met je smartphone en de Van Gils-app zie je meteen of je zo'n shooting hebt gewonnen. Daarnaast kan je als het ware 'inchecken' op je eigen jacket. Zo weten al je vrienden dat je in een Van Gils-tenue op stap bent." Maar hét mooiste kenmerk is toch wel de binnenvoering van de blazer. Daarop zien we duidelijk de Schelde, het centrum van de stad én natuurlijk de locatie van de Van Gils-winkel in de Schrijnwerkersstraat. "We noemen het een 'No stitch, no story'-jacket. Van Gils is er voor mannen die iets durven en af en toe eens met hun neus tegen de muur lopen", sluit Compeer af.

Meer info: Van Gils, Schrijnwerkersstraat 9, 2000 Antwerpen, www.vangils.eu

Het volledige verslag vindt u vrijdag in Gazet van Antwerpen

Foto: Jeroen Van Dyck onthult het Van Gils-jasje. De binnenvoering bevat een plattegrond van de stad. Foto: Sarah Van Den Elsken

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio