Cultuurraad pleit voor digitaal platform

Een afvaardiging van de Cultuurraad Mechelen heeft donderdagavond vijf adviezen overgemaakt aan Cultuurschepen Frank Nobels (m+). Zo wensen ze onder meer de oprichting van een digitaal platform. De voorstellen zijn niet lukraak op papier gezet, zegt voorzitter Frans De Wachter. "We hebben met onze leden gebrainstormd tijdens de eerste Staten-Generaal voor Cultuur. In een tijd van besparingen willen we toch een proactief cultuurbeleid in onze stad", vindt de voorzitter.

dvansant

Een Huis van Cultuur in de nieuwe stadsbibliotheek, een digitaal platform met lokalengids en méér cultuur met verrassingsacts op de zaterdagmarkt waarop vele verenigingen zich aan de Mechelaars kunnen tonen. Cultuurraad Mechelen hoopt dat het stadsbestuur het mee opneemt in haar beleid.

De meeste nood hebben de 180 verenigingen van de Cultuurraad aan een digitaal platform, vindt voorzitter De Wachter. "Richt een digitaal platform in met een lokalengids, evenementenkalender en een uitwisselingsplatform. Met zo'n digitale evenementenkalender kan vermeden worden dat vele verenigingen hun activiteiten niet meer op dezelfde dagen organiseren, zoals dat nu al te vaak gebeurt", vindt de Cultuurraadvoorzitter.

Tenslotte pleiten ze ook voor het ontwikkelen van een doelgroepengericht cultuurbeleid zodat ook de moeilijk te bereiken doelgroepen gemakkelijker toegang krijgen tot het cultuuraanbod.

LDN Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio