Buschauffeur bedreigt man met bijl in Tongeren (video)

Een chauffeur die voor een onderaannemer van vervoersmaatschappij De Lijn reed, heeft woensdag in Tongeren een reiziger op zijn bus met een bijl bedreigd. Dat meldt VTM NIEUWS donderdagavond en wordt bevestigd door Sonja Loos, woordvoerder van De Lijn Limburg. Een eerder conflict lag aan de oorsprong van de uit de hand gelopen situatie.

dvansant

De reiziger had zich al eens heel boos gemaakt tegenover de chauffeur, omdat de reiziger aan het station in Tongeren een aansluiting met een andere lijnbus had gemist wegens het drukke verkeer. De reiziger had de betrokken chauffeur gevraagd om de bus gewoon aan de kant van de weg - dus niet aan een halte - te doen stoppen, zodat hij door een blokje om te lopen de wegrijdende bus nog kon tegenhouden. Dat weigerde de chauffeur, en hij zette de reiziger gewoon aan het station in Tongeren af.

De bewuste reiziger wou woensdag rond 13 uur opnieuw bij de chauffeur opstappen, waarna weer een discussie ontstond. Daarop haalde chauffeur de bijl boven.

"De chauffeur heeft verkeerd gereageerd", zegt Loos. "Nochtans krijgen chauffeurs genoeg mogelijkheden en middelen aangereikt om op dergelijke situaties te reageren. Ze krijgen een opleiding conflicthantering, in de bus is er een noodknop, ze kunnen contact opnemen met de dispatching, en indien nodig is de lokale politie snel ter plaatse om in te grijpen. Maar hier heeft de chauffeur dat niet gedaan. We hebben er begrip voor dat het voor een chauffeur niet gemakkelijk kan zijn, maar in dit geval is het helemaal fout gelopen. We hebben de onderaannemer de boodschap meegegeven dat wij niet willen dat deze chauffeur nog voor De Lijn werkt."

BELGA Archieffoto Belga

MEER OVER De Lijn