Minister: "Geen uitstel voor elektrificatie lijn Herentals-Mol

Er komen geen besparingen die de elektrificatie van de lijn Herentals Mol achteruit zullen schuiven. Dat zegt minister Jean-Pascal Labille (PS).

Marc Helsen

Naar aanleiding van de vrees van het ACV, dat de elektrificatie pas eind 2015 zou rond zijn, interpelleerde senator Martine Taelman (Open VLD) de minister van Overheidsbedrijven hierover.

Taelman wierp Labille twee vragen voor de voeten: "Kan de minister bevestigen dat de werken voor de elektrificatie van de spoorlijn Herentals-Mol een absolute prioriteit blijven - ook na eventuele besparingen bij Infrabel - en de timing van medio 2014 zal gehaald worden? En zal het nieuwe vervoerplan van eind 2014 voor de reizigers uit de Zuiderkempen en Noord-Limburg eindelijk stipte en gegarandeerde verbindingen naar Brussel én Antwerpen voorzien? Zullen de reizigers met andere woorden de voordelen van de elektrificatie dan al kunnen merken? "

"Infrabel meldt me dat onder voorbehoud van de beschikbare middelen, het budget en timing voor de elektrificatie blijft zoals ze is. Er geen verdere besparingen komen die ertoe zullen leiden dat de elektrificatie in het gedrang komt" antwoordde Labille. Infrabel houdt als timing voor ingebruikname de datum van half 2015 aan.

Marc HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio