70 kunstwerken met ruim miljoen LEGO-blokjes tentoongesteld in Brussel

De tentoonstelling 'The Art Of The Brick' verwelkomt vanaf 22 november in de Brusselse Beurs zeventig kunstwerken die gemaakt zijn met ruim een miljoen LEGO-blokjes. De Amerikaanse kunstenaar en LEGO-liefhebber Nathan Sawaya stelde zijn werken donderdag al voor aan de pers.

tmas

Op 1.300 vierkante meter staan kunstwerken als "De Schreeuw" van Edvard Munch en "Het Echtpaar Arnolfini" van Jan van Eyck, maar ook Manneken Pis en een reusachtig skelet van een zes meter lange T-Rex dinosaurus heeft de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya in LEGO-blokjes vervaardigd. "Ik gebruik LEGO omdat ik graag de reactie zie van mensen op kunstwerken die gemaakt zijn met iets wat ze kennen", zegt hij over zijn passie. "Iedereen kan zich op de een of andere manier vinden in die kunstwerken want ze zijn gemaakt van speelgoed dat vele kinderen hebben."

Naast de tentoonstelling worden er in de Beurs ook creatieve workshops voor LEGO-fanaten georganiseerd. Zowel volwassenen als kinderen kunnen in de interactieve speel- en bouwzone aan de slag met duizenden bouwsteentjes. Kinderen kunnen er ook hun verjaardagsfeestje organiseren.

'The Art Of The Brick' trok wereldwijd al 1,5 miljoen bezoekers. Brussel is de eerste Europese plaats waar de tentoonstelling plaatsvindt. "Een nieuw hoogstaand cultureel evenement voor een breed publiek, dat Brussel op toeristisch vlak mee verder zal helpen ontplooien", zegt schepen van Toerisme Philippe Close (PS).

De tentoonstelling loopt nog tot 21 april van maandag tot zondag.

Belga, Foto EPA