Politiezones Voorkempen en Grens groeien naar elkaar toe

Er komt een verregaande vorm van samenwerking tussen de politiezones Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde, Zoersel) en Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel). De intenties zijn er, maar de twee politieraden moeten elk nog wel hun fiat geven.

Jan Vorsselmans

"Beide politiekorpsen zijn met elkaar te vergelijken en daarom ook vonden ze elkaar. Zowel Voorkempen als Grens moeten het hoofd bieden aan financiële beperkingen. Bovendien waren beide op zoek naar een geschikte, lees ook: betaalbare, locatie voor het centraliseren van hun diensten. Nu komt deze creatieve oplossing uit de bus: een centraal commissariaat voor beide korpsen in Brecht als aanloop tot een verdere doorgedreven samenwerking", laten de burgemeesters Luc Aerts (CD&V) van Brecht en Lukas Jacobs (CD&V) van Kalmthout weten. Beiden zijn respectievelijk voorzitters van de zones Voorkempen en Grens.

De zeven burgemeesters en de twee korpschefs zien de samenwerking zitten, omdat die volgens hen voor een efficiëntere politiewerking zal zorgen. Het personeel werd al op de hoogte gesteld van de plannen.

JAN VORSSELMANSMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio