Stadsmedewerkers geven bloed

In Den Bell, het backofficegebouw van de stad en OCMW Antwerpen, organiseren het Rode Kruis en de stad Antwerpen donderdag en vrijdag een grote bloedinzamelactie. Ook burgemeester Bart De Wever zou aanvankelijk zijn duit in het zakje doen, maar door zijn ziekenhuisopname moest hij verstek geven. De stad rekent op zowat 240 kandidaat-donoren onder haar medewerkers, die er weliswaar geen dienstvrijstelling meer voor krijgen. "Toch is het enthousiasme groot", klinkt het.

dvansant

Door samen met Rode Kruis Vlaanderen deze inzameling te organiseren, wil de stad naar eigen zeggen haar steentje bijdragen in het oplossen van de bestaande bloeddonortekorten. Ze kreeg daar donderdag dan ook de oorkonde "Onderneming met een hart" voor overhandigd vanwege het Rode Kruis. Schepen Ludo Van Campenhout nam die samen met de stadssecretaris in ontvangst in afwezigheid van Bart De Wever. Ook Van Campenhout kon echter tot zijn spijt geen bloed afstaan, gezien een recente reis naar China hem dat vanwege de strikte regels rond doneren niet toelaat.

Het is al de zesde keer dat de stad Antwerpen met het Rode Kruis samenwerkt voor een dergelijk initiatief. "En elke keer blijft het aantal kandidaat-donoren stijgen", zegt Dirk Delechambre, perscoördinator van de stad. "Ditmaal hopen we op zowat 240 mensen, maar dat zal pas vrijdag duidelijk worden."

BELGA

MEER OVER Rode Kruis