Monty Python eenmalig in Londense O2 Arena

De vijf resterende leden van de Britse komediegroep Monty Python staan op 1 juli volgend jaar op de planken van de O2 Arena in Londen. Dat maakten ze donderdag bekend tijdens een op televisie uitgezonden persconferentie. De show wordt hun eerste nieuwe project in dertig jaar.

tmas

Lees ook: Monty Python in 10 momenten (video)

John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin zegden dat ze oud en nieuw materiaal zullen gebruiken, maar dat de sketch over het "Ministry of Silly Walks" niet langer mogelijk is gezien hun gevorderde leeftijd. "Het meest verschrikkelijke wat je hoort op een rockconcert is "we zullen nu enkele nummers uit ons nieuwe album spelen", voegde Palin eraan toe. "Op dat ogenblik ga je naar het toilet".

Het publiek mag "wat komedie, een beetje muziek en een heel klein beetje bejaardenseks" verwachten. De duurste tickets zullen 95 pond kosten, de goedkoopste 26,50 pond -"slechts 300 pond goedkoper dan de Stones", grapte Eric Iddle.

John Cleese zei dat de show bijna zeker populaire sketches zal bevatten zoals "The Crunchy Frog" en "The Dead Parrot", maar dat er ook nieuw materiaal bijkomt. "De mensen willen echt graag oude nummers zien, maar we zullen ze niet brengen in de voorspelbare vorm. Het eigenlijke gevaar is dat het publiek de scripts beter kent dan wij".

Belga, Foto Photo News

MEER OVER Monty Python