Medewerker Louis Michel dient ontslag in

Luc Paque, de medewerker van Europarlementslid Louis Michel (MR), heeft zijn ontslagbrief ingediend. Michel beschuldigt hem ervan in zijn naam een hele reeks omstreden amendementen te hebben ingediend op de nieuwe privacyregels. Michel houdt intussen vol dat hij niets wist van de amendementen. "Ik ben radicaal pleitbezorger van de privacy", zegt hij.

ikerremans

Het VRT-programma Panorama kwam erachter dat in naam van Louis Michel 158 amendementen zijn ingediend die de nieuwe privacyregels afzwakken waarover nog onderhandeld wordt op Europees niveau. Ook De Morgen wijst donderdag op de "dubieuze rol" van Michel.

"Er kan geen twijfel over bestaan. Ik heb geen van die amendementen ooit gezien, ervan geweten of fysiek getekend", bevestigt Michel. Hij houdt vol dat zijn medewerker elk van de stukken elektronisch heeft ingediend in zijn naam.

Volgens Michel ontving zijn medewerker de aanvragen van diverse lobbyisten "quasi allemaal", alvorens ze - soms simpelweg identiek - over te nemen, terwijl hij zelf op observatiemissie was in Mali. De medewerker diende ze vervolgens elektronisch in zonder het Europarlementslid te informeren. Michel wist naar eigen zeggen zelfs niet dat amenderen elektronisch kon.

"Ik sta gekend voor mijn ultradefensieve houding voor de privacy", onderstreept Michel nog. Toch heeft hij nog niet uitgemaakt of zijn medewerker - die al jaren bij hem aan de slag is - kan aanblijven. "Ik heb me tot vandaag nog nooit beklaagd over hem", aldus nog de liberaal.

Foto Belga

MEER OVER Louis Michel