Al 22 politie-acties tegen Afghaanse illegalen in Brussel

Tussen 17 september en 20 november heeft de politie 22 speciale acties moeten organiseren tegen Afghaanse illegalen in Brussel. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) zopas in de Kamer aan Peter Logghe (VB).

jatimmermans

Die wilde weten hoeveel de acties tegen de ruim 150 illegale Afghanen, die nu al een maand lang in Brussel allerlei acties organiseren om een verblijfsvergunning te krijgen, wel hadden gekost.

Milquet: "Dagelijks worden 30 inspecteurs ingezet door de lokale politie van Brussel, samen met een sproeiwagen van de federale politie. Als dat nodig is, dan worden soms extra mensen van de federale politie ingeschakeld. De federale politie heeft in deze zaak al 4.391 manuren gepresteerd. De politie van Brussel kan momenteel de kostprijs nog niet berekenen", zo zei Milquet.

Terugkeerbeleid werkt niet

"De vrijwillige terugkeer heeft voor deze illegalen niet gewerkt en men wil ze blijkbaar ook niet opsluiten in een gesloten centrum om ze gedwongen uit België te verwijderen. Men laat liever de belastingbetaler de kosten van deze acties betalen. En 4.391 uren voor de federale politie alleen, dat is niet min", zo besloot Logghe.

JDW

Foto Photo News

MEER OVER Joëlle Milquet