FIFA start onderzoek naar 'valsspelend' Spanje

De Wereldvoetbalbond FIFA is van plan een onderzoek op te starten naar de keeperswissel die de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque dinsdag doorvoerde in de slotfase van de vriendschappelijke oefeninterland in en tegen Zuid-Afrika (1-0). Dat maakte de FIFA donderdag bekend.

tmas

Barça-doelman Victor Valdés had in het begin van de tweede helft onder de lat plaatsgenomen, maar liep in de tachtigste minuut een spierscheur in de rechterkuit op. Op dat ogenblik hadden de Spanjaarden al zes wissels doorgevoerd, volgens de FIFA-reglementen het maximum tijdens een oefenwedstrijd. Na wat discussiëren aan de zijlijn werd echter besloten om tegen de regels in derde doelman Pepe Reina als wissel toe te staan, zodat de wedstrijd toch nog met elf tegen elf kon worden uitgespeeld.

De FIFA bestempelde de wedstrijd na afloop wel als ongeldig, waardoor de uitslag niet zou meetellen voor de FIFA-wereldranglijst. 'Valsspeler' Spanje leek zo een goede zaak te doen, want door de nederlaag zou de nummer één van de wereld aanvankelijk heel wat punten verliezen.

Belga, Foto Reuters

MEER OVER Fifa

Meer sportnieuws