Complex voor jeugd en sport op Zandberg

In het meerjarenplan wordt gewag gemaakt van een nieuw jeugd- en sportcomplex. Het multifunctioneel gebouw komt in 2017 op de Zandberg.

Picqueur Johan

Het complex komt dus achter gemeenschapscentrum De Wiek dat volop in aanbouw is. Vorig jaar kocht het gemeentebestuur sporthal VHVD in de Lange Akker. "Een renovatie van VHVD bleek te duur", zegt schepen van Sport Dirk De Mey (Open Vld). "Een studie wees uit dat een nieuw complex het best op de Zandberg zou komen. Daarvoor moet een van de voetbalterreinen verdwijnen of opschuiven, maar de gesprekken daaromtrent lopen nog."

"Het is goed dat ze afgestapt zijn van het renovatieplan van VHVD", zegt CD&V-fractieleider Hans Knop. "Jammer dat er alweer geld naar een dure studie is gevloeid. Een multifunctioneel complex aan de Zandberg staat al jaren bovenaan ons programma."

De terreinen aan de Lange Akker staan geboekt als bouwgrond. De gemeente kan die terreinen zelf verkavelen of bebouwen, maar kan ze ook verkopen.

Oppositiepartij CD&V dringt aan op een eigen beheer van de bouwgronden om het kernwinkelgebied te versterken. Schepen Dirk De Mey benadrukt dat daarover nog geen beslissing is genomen.

JoP

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio