1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Maak eens een kerstboom zonder boom

Liefhebbers van Kerstmis die daarnaast nog eens creatief zijn stropen maar beter de mouwen op. Leen Kestens van de blog Juffrouw Sanseveria uit Meerhout en Caroline Verbrugghe van Maakblog uit Antwerpen gaan dit jaar samen op zoek naar dé ideale kerstboom. Hiervoor zal niet de mooiste zilverspar worden afgezaagd en ook niet de hipste decoratiewinkel doorzocht. Integendeel, de dames dagen u uit om zelf de mooiste kerstboom in elkaar te knutselen, in de 'kerstboom-zonder-boom-wedstrijd'.

Inge Kerremans

"Ik hou echt van kerstbomen maar was op zoek naar een perfect alternatief", vertelt Leen. "Ofwel zit er ergens een gapend gat tussen de naalden, is hij te groot of te klein en je hebt kans dat de hars op de vloer druppelt." Een plastiek exemplaar is voor anderen dan weer geen optie. "Die houdt zijn naalden bij maar is voor de rest zo waarheidsgetrouw als een opblaaspop", vindt Caroline. "Leen postte op haar blog dat ze hout was gaan halen voor haar kerstboom. 'Eindelijk iemand met een tof alternatief', dacht ik, en ik pikte erop in. Bijna onmiddellijk hebben we een wedstrijd op poten gezet. Als iedereen nu eens op zichzelf een onderzoekje start om een alternatief te zoeken voor een echte kerstboom?"

Leen tekende intussen zelf een kerstboommodel uit hout. Caroline gaat een boom maken met oude atlassen, die na Kerstmis met het oud papier mee kan. Via de blogs van Leen en Caroline vindt u alvast wat inspiratie, inmiddels werden al 125 voorbeelden gepost op de Pinterest-pagina. Zij die zelf ook een boom ineen willen knutselen kunnen er een foto van nemen en doorsturen. Waaraan moet de boom voldoen? "Hij moet ten eerste zelfgemaakt zijn", zegt Leen. "Wie wil winnen moet natuurlijk origineel uit de hoek komen." Al is meedoen in dit geval belangrijker dan winnen. "Een echte boom met nieuwe versiering kopen geeft heel even een gelukzalig gevoel", vult Caroline aan. "De inspanning van er zelf eentje te maken geeft veel meer voldoening. Net zoals je met Kerstmis een zelfgemaakt cadeau krijgt. Dat is ook veel beter dan de zoveelste Bongobon."

De deelnemers sturen hun foto door naar Leen en Caroline en zij posten ze op hun #maakboom Pinterest-pagina. Van de finalisten zullen professionele foto's worden gemaakt en op 20 december wordt de winnaar gekozen. De jury zit trouwens vol bekende koppen, waarvan ze er wekelijks één zullen bekend maken. Dat Mme Zsazsa in de jury zal zetelen kunnen we al meegeven. In de prijzenpot zitten onder meer twee bakken Seefbier, een aankoopbon van de kringwinkel Antwerpen, een brunch en een workshop.

Sofie Verheyen
Foto Sven Dillen

http://maakblog.be/

http://www.juffrouwsanseveria.blogspot.be/

maakboomwedstrijd@gmail.com

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio