Skikampioene Lindsey Vonn loopt opnieuw zware blessure op

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn, olympisch kampioene op de afdaling en viervoudig wereldbekerwinnares, heeft op training opnieuw een zware knieblessure opgelopen. Daardoor moet ze vrezen voor haar deelname aan de Olympische Winterspelen in Sochi van volgend jaar.

tmas

Volgens haar woordvoerder liep Vonn een scheurtje op in de voorste kruisband van de rechterknie. Dat bracht een onderzoek woensdag aan het licht. De 29-jarige vriendin van golfer Tiger Woods crashte dinsdag tijdens een afdaling op de Copper Mountain in het Amerikaanse Colorado. Ze moet voorlopig niet worden geopereerd.

Voor Vonn is de blessure opnieuw een tegenslag van formaat. In februari scheurde ze tijdens het wereldkampioenschap Super-G in Schmadling al de kruisbanden van de rechterknie. Haar terugkeer na die blessure was gepland voor volgende week in de wereldbekermanche in Bever Creek, maar daar moet de Amerikaanse nu dus een kruis over maken.

Wanneer Vonn terug op de latten zal staan, is volgens haar team afhankelijk van hoe haar knie op de behandeling reageert.

Belga, Foto Reuters

Meer sportnieuws