Alle zes Heistse uitleenposten sluiten

Vanaf 1 maart 2014 zullen de zes uitleenposten van de bibliotheek Heist-op-den-Berg de deuren sluiten. Dat maakt het schepencollege bekend in een persbericht. Besparingen liggen aan de basis.

Bert Provoost

Het schepencollege heeft beslist om de zes uitleenposten van de bibliotheek in de verschillende deelgemeenten te sluiten. "De sluiting is natuurlijk jammer voor de vaste bezoekers die regelmatig nieuw leesvoer in de uitleenposten komen halen. Maar de dienstverlening in de hoofdbibliotheek gelegen naast Cultuurcentrum Zwaneberg blijft gegarandeerd en wordt zelfs fel uitgebreid. Momenteel is de hoofdbib 32 uur per week open, en dat willen we optrekken naar 44 uur. Het is voor sommigen minder dicht bij de deur, maar het aanbod is veel groter, met naast boeken ook cd's, dvd's, computers, kranten en tijdschriften en heel wat activiteiten", klinkt het.

In 2012 bezochten de Heistenaren de hoofbib meer dan 71.000 keer. "De bibliotheek nam forse uitbreidingsmaatregelen om de beëindiging van de werking in de uitleenposten op te vangen. De collectie van de hoofdbib wordt gevoelig uitgebreid en populaire materialen worden in meerdere exemplaren beschikbaar gesteld", klinkt het.

Momenteel zijn er uitleenposten in Booischot, Pijpelheide, Heist-Goor, Itegem, Schriek en Wiekevorst.

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio