Drie jaar cel voor opa die kleindochter misbruikte

De Antwerpse strafrechter heeft een 57-jarige man uit Antwerpen donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan achttien maanden effectief, omdat hij zich jarenlang vergrepen had aan zijn kleindochter.

jatimmermans

De man had in het verleden ook haar moeder verkracht, maar die feiten zijn intussen verjaard. Hij moet van de rechtbank nu een gespecialiseerde behandeling volgen.

De beklaagde had zijn dochter tussen haar achtste en achttiende seksueel misbruikt, maar ze had het nooit aan iemand durven vertellen. Sinds september 2012 begon ze veranderingen bij haar dochter op te merken en ze vreesde dat haar vader nu aan zijn kleindochter zat.

Haar vrees bleek gegrond: het meisje vertelde dat ze met haar bompa van alles moest doen. Toen ze 10 was, was hij voor het eerst bij haar in bed gekropen. Enkele jaren later gebeurde dat opnieuw, maar ging hij steeds verder. In mei 2012 had hij zich een derde keer aan haar vergrepen.

"Alleen maar betast"

De moeder deed op 21 mei 2013 aangifte bij de politie. Haar vader werd verhoord en gaf toe dat hij zijn dochter verkracht had, maar het misbruik van zijn kleindochter minimaliseerde hij. Hij zei dat hij haar alleen maar betast had.

De beklaagde moet zijn dochter en kleindochter in totaal 4.000 euro schadevergoeding betalen.

Belga