Turkse politie pakt man met nepbom op voor kantoor Erdogan

De Turkse politie heeft voor de regeringszetel van minister-president Recep Tayyip Erdogan in Ankara een man opgepakt, die ervan verdacht werd explosieven bij zich te hebben. Uit onderzoek van de politie bleek dat de man een nepbom bij zich had. Dat deelde de minister van Binnenlandse Zaken Muammer Güler mee.

tmas

"De verdachte had een apparaat bij zich dat op een springtuig leek, maar er geen was", aldus Güler. Hij stelde de man voor als "psychologisch instabiel". Erdogan, die donderdagavond in Moskou wordt verwacht voor een officieel bezoek, was niet aanwezig op zijn kantoor.

In eerste instantie hadden de Turkse media bericht dat de man een explosief bij zich had en door de politie was neergeschoten. Later bleek het om waarschuwingsschoten in de lucht te gaan.

De agenten hadden de 52-jarige man, die telefonisch zijn komst naar het kantoor had aangekondigd, om zijn identiteitskaart gevraagd. Hij weigerde zijn identiteit bekend te maken, waarna de agenten zich op hem gooiden en hem overmeesterden, aldus televisiezenders CNN-Türk en NTV.

Belga, Foto Reuters