1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lichaam vermiste Dries Scherrens gevonden

Bij een zoekactie in Brugge hebben duikers donderdag het lichaam van de vermiste Dries Scherrens (29) uit Ruddervoorde gevonden. Dat bevestigt het parket van Brugge.

jatimmermans

Na een gewonnen voetbalwedstrijd met derdeprovincialer Daring Ruddervoorde trok Scherrens op zondagavond 10 november met enkele teamgenoten naar het centrum van Brugge. Maandagochtend 11 november rond 04.30 uur werd hij daar voor het laatst gezien in danscafé De Coulissen.

Op camerabeelden werd Dries Scherrens een laatste keer opgemerkt in de buurt van de Krakelebrug. Ook zijn laatste gsm-signaal wees erop dat hij in die richting was gewandeld. De zoekacties spitsten zich dan ook toe op dat deel van de Brugse Ringvaart. Donderdagmiddag werd in het nabij gelegen Nijverheidsdok een lichaam uit het water gehaald.

Uit de uitwendige lijkschouwing blijkt dat het inderdaad om het lichaam van de vermiste Dries Scherrens gaat. Het is nog niet duidelijk wat er precies met de man gebeurd is. "Op het eerste zicht lijkt niets op kwaad opzet te wijzen", zegt parketwoordvoerster Fien Maddens. Vermoedelijk is de Ruddervoordenaar dus door een noodlottige val in het water terechtgekomen. Om helemaal zeker te zijn zullen er wel nog een autopsie en een toxicologisch onderzoek uitgevoerd worden.

Foto Belga