1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dame met rollator breekt been op OKRA-reisbeurs

De 55-plus-organisatie OKRA organiseerde woensdag haar eerste provinciale reisbeurs in De Populier in Zandhoven. Sinds OKRA een erkenning heeft als reisbureau en aangesloten is bij het garantiefonds, kan iedereen - ongeacht de leeftijd - mee op actieve seniorenreis.

Kristin Matthyssen

OKRA (de vroegere Kristelijke Beweging van Gepensioneerden) heeft sinds vorig jaar een vergunning als reisbureau. Een gevolg van de procedureslag die de Vlaamse Vereniging voor Reisbureaus (VVR) in 2012 tegen de seniorenvereniging aanspande. Dat de crisis geen invloed heeft op de reislust van de Vlaamse 55-plussers, was gisteren zichtbaar tijdens de eerste provinciale reisbeurs in Zandhoven. De organisatie mikte op achthonderd geïnteresseerden, en dat bezoekerscijfer werd gemakkelijk gehaald.

"Vroeger, voor we onze vergunning hadden, werden de reizen vanuit de verschillende regio's aangestuurd. Sinds we onze erkenning hebben, kiezen we voor provinciaal reiswerk", zegt Jos Jacobs van Reizen OKRA. "Iedereen kan nu met OKRAreizen op vakantie. Er is geen leeftijdsbeperking meer. Niet-OKRAleden betalen wel 50 euro meer. Als je weet dat ons lidgeld slechts 20 euro bedraagt, is het voordeliger om je snel lid te maken."

OKRA Reizen provincie Antwerpen wil volgend jaar drieduizend mensen op reis sturen. Over heel Vlaanderen wordt er gemikt op 15.000 reizigers. "Ondanks onze vergunning willen wij niet de commerciële toer op. Het is niet onze bedoeling om bedrijven als Reizen Verhoeven of Lauwers concurrentie aan te doen." De Vlaamse kust en Duitsland blijven dé toppers bij de OKRA-leden, maar ook cruises en actieve vakanties zoals een golfinitiatie, motorvakantie en lijndansreis doen het almaar beter.

Jos Van Dun is reisleider-lesgever voor de lijndansreizen. "Veel OKRAafdelingen organiseren wekelijks lijndanssessies. We hebben nu een plaats aan zee gevonden waar de vakantiegangers samen kunnen lijndansen. We zijn begonnen met 35 deelnemers uit de Kempen en zitten nu aan tweehonderd. Onze lijndansreizen zijn altijd snel volzet."

Ook de motorvakanties zitten in de lift. "We zijn begonnen met twee motards op uitstap naar de Eiffel en zitten intussen aan 25 motorrijders, zowel mannen als vrouwen. In 2014 vertrekken we voor zeven dagen naar Allenbach in Duitsland", vertelt Emile Daelemans uit Kapellen, OKRA-motor-reisleider die zelf pas op zijn 61ste met een Harley Davidson begon te rijden. "Onze gemiddelde leeftijd is 70 jaar."

Een 86-jarige reislustige dame uit Zwijndrecht moest haar vakantieplannen gisteren spijtig genoeg opbergen na een bezoek aan de OKRAreisbeurs. Zij struikelde vlak voor de uitgang met haar rollator over een klein bobbeltje in de vloer en liep een gecompliceerde beenbreuk op.

De vrouw bleef wel bij bewustzijn en werd afgevoerd naar het Sint-Jozefziekenhuis in Westmalle.

KMaMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio