Twist over openstaande schuld KFC BO Beerzel

De schuld van voetbalclub KFC BO Beerzel aan het Autonomoom Gemeentebedrijf zorgt voor discussie. Gemeenteontvanger Peter Ledegen heeft het over een vordering van van 82.522,48 euro. Volgens Clubvoorzitter en oppositielid Peter Gysbrechts (Open Vld) werd het bedrag ondertussen teruggeschroefd tot ongeveer de helft.

Inge Kerremans

Volgens voorzitter Peter Gysbrechts werd hem zwart op wit meegdeeld dat het bedrag op 28 oktober 61.000 euro bedroeg. "De huursubsidie, die de burgemeester zelf eerder al aanhaalde, moet waarschijnlijk nog van die 82.000 euro afgetrokken worden", legt hij uit. "Door onze afbetaling van 20.000 euro vorige week, wordt het totale verschuldigde bedrag dus teruggeschroefd tot 41.000 euro. Uit een eerder lopende procedure omtrent de onbespeelbaarheid van ons terrein, wacht ons nog een vergoeding van 15.000 euro, die ook in mindering gebracht kan worden. Ook het wellicht te veel betaalde bedrag aan elektriciteit van de voorbije vijf jaar blijft nog steeds uit te klaren."

"Jaarlijks gebeurt er een verrekening door het autonoom gemeentebedrijf (AGB) tegen opzichte van BO Beerzel", reageert burgemeester Chris De Veuster (CD&V). "Dat heeft onder andere te maken met het verschil tussen de werkelijke verbruikskosten en de huur van het AGB. Dit neemt niet weg dat de club de maandelijkse gebruiksvergoedingen van het dienstverleningscontract moet betalen. Deze zaken staan los van mekaar. De 20.000 euro die vorige week, na de dagvaarding, gestort werd, zullen wij uiteraard melden aan de rechtbank. Verder zijn wij, vanuit het schepencollege altijd bereid geweest om te praten. De bal ligt nu in hun kamp. Naar aanleiding van de hoge energiefactuur lieten we in de zomerperiode metingen uitvoeren door Eandis. De facturen van 2013 tonen reeds aan dat de kost van het elektriciteitsverbruik zal dalen. Maar dit had natuurlijk ook tijdens de afgelopen vijf jaar al kunnen gebeuren."

KVRO

Foto Patrick Hattori: Peter GysbrechtsMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio