DVD: Pacific Rim - (***)

De filmposter voor Pacific Rim jaagde ons de daver op lijf. "Transformers is gekloond", dachten we. Alsof het Michael Bay-fiasco na drie afleveringen (de vierde is onderweg) nog niet groot genoeg was, had nu ook Guillermo Del Toro een speelgoedfilm ingeblikt. Wel, toch niet helemaal.

Jan Timmermans

Het eerste kwartier van Pacific Rim vertelt al een heel filmverhaal: de wereld wordt belaagd door prehistorisch ogende monsters die uit een breuk onder de Indische Oceaan naar boven zijn komen zwemmen. De murw geslagen mensheid heeft slechts één verweer: gigantische robotten - Jaegers - die telkens door twee mensen worden aangedreven. Pacific Rim volgt de strijd van de laatste van die Jaegers tegen de Kaiju's, net wanneer die de planeet helemaal voor zich dreigen op te eisen.

Klinkt als hersenloos vertier voor popcornverslaafde pubers? Jawel, en toch injecteert Del Toro Pacific Rim met een jongensachtig plezier, bruist zijn film van de voorliefde voor oude Japanse monsterfilms en zagen we sinds Avatar niet zo'n indrukwekkende special effects. We waanden ons weer even dertien.

SV (ons oordeel: ***)