CD: Sweet summer sun - The Rolling Stones (****)

Geen spoor van ons Triggerfinger, dat afgelopen zomer in het Londense Hyde Park tienduizenden concertgangers mocht opwarmen. Voor deze dvd blijven alle camera's er uitsluitend gericht op The Rolling Stones. Die zetten in de Britse hoofdstad hun gouden jubileum als groep in de verf met twee concerten op de locatie waar ze in 1969 een legendarische show ter nagedachtenis van hun overleden gitarist Brian Jones hadden gegeven.

Jan Timmermans

Toen introduceerden de Stones hier ook diens opvolger, Mick Taylor. Dat die nu even komt meespelen, maakt de cirkel rond. In feite is er weinig veranderd. Ja, de Stones hebben flink wat rimpels gekweekt, maar op de manier waarop ze de ene na de andere onverslijtbare rockklassieker (van 'Start me up' via 'Ruby Tuesday', 'Jumpin' Jack Flash' en 'Sympathy for the devil' tot '(I can't get no) Satisfaction') opdiepen, valt niets af te dingen.

Dat Mick Jagger opperbest geluimd is en dat de concertbeelden worden versneden met warme herinneringen die de groepsleden ophalen, maakt van deze dvd helemaal onderhoudend kijkvoer.

GJ (ons oordeel: ****)