Armstrong betaalt premies terug aan verzekeraar

De gevallen wielerheld Lance Armstrong heeft woensdag een overeenkomst bereikt met Acceptance Insurance. Die verzekeringsmaatschappij eiste van de Amerikaan de terugbetaling van drie miljoen dollar (2,2 miljoen euro) aan premies, zo meldt de Amerikaanse krant USA Today.

mceulemans

Door dit akkoord vermijdt Armstrong dat hij een verklaring onder ede moet afleggen, wat op donderdag in het Texaanse Austin voorzien was. Na de dopingbekentenissen van 'The Boss' op de Amerikaanse televisiezender CBS in februari, spande Acceptance Insurance een rechtszaak aan tegen Armstrong wegens het verborgen houden van zijn dopingpraktijken in de Ronde van Frankrijk in 1999, 2000 en 2001. In die drie jaargangen betaalde het bedrijf hem immers bonussen voor zijn zeges.

Onderling geregeld

De advocaat van Armstrong, Tim Herman, bevestigde woensdag aan USA Today dat beide partijen de zaak onderling geregeld hebben, zonder verdere details bekend te maken. Ook de Texaanse verzekeraar SCA Promotions eist van Armstrong nog een terugbetaling van 12 miljoen dollar (bijna 9 miljoen euro) aan premies voor Tourzeges.

In oktober 2012 verloor Armstrong officieel zijn zeven opeenvolgende overwinningen in de Ronde van Frankrijk (1999-2005). Hij werd tevens levenslang geschorst na de publicatie van het dopingrapport van het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA).

Belga, foto AFP

MEER OVER Lance Armstrong

Meer sportnieuws