1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Niet meer hip: stropdassen verdwijnen stilaan maar zeker

De stropdas verdwijnt stilaan uit het straatbeeld. Het hebbeding wordt door velen zelfs als een verouderd statussymbool gezien.

mgeysmans

De tijden dat je enkel met een stropdas bij je maatpak aan een nette baan geraakte, lijken voorgoed voorbij. Zelfs Groot-Brittannië, toch altijd ietsje stijver in het behouden van etiquette, gooit het kleinood overboord. Tie Rack, een van de grootste producenten van stropdassen, moet vandaag zelfs zijn 44 resterende filialen sluiten door de teloorgang van de das.

Volgens stylisten was de das vroeger ideaal om zich op te kleden, maar tegenwoordig zijn er ook andere manieren voor mannen om er deftig uit te zien. Een prachtig pak, uitblinkend door zijn materiaalkeuze en snit bijvoorbeeld, een leuk accessoire, tiptop schoenen, …. Tegenwoordig worden er heel andere accenten gelegd om netjes voor de dag te komen. De stropdas wordt daarbij zelfs als oubollig beschouwd door velen. Heet deze zomer zijn alvast de pochetten, waarbij je een zelfde kleur zakdoek in je jaszakje bovenaan steekt als de kleur van je hemd.

Photo News

MEER OVER Mode & Beauty