Jongeman uit Melsele in 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen'

Een van de opvallende kandidaten in de derde en laatste auditie-aflevering van 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen' is Pieter Peirsman (30), een industrieel ingenieur uit Melsele die al een heel parcours heeft afgelegd met allerlei bandjes.

jatimmermans

"Met diverse bandjes heb ik drie keer meegedaan aan Humo's Rock Rally en ik heb alle hindernissen moeten nemen die dat met zich meebrengt", vertelt Peirsman. "Ik ben vijf jaar geleden gestopt met mijn bands, maar ik ben wel solo verder gegaan als Slow Pilot. Dat slaat op mij, tenminste wat mijn muziekparcours betreft want van nature ben ik een hyperactief bazeke. Een jaar geleden ben ik weer met een aantal muzikanten beginnen samenwerken. Ik ben dus altijd wel muziek blijven maken en optreden. Ondertussen ben ik ook gitarist geworden bij de Nederlandstalige band Walrus."

Peirsman heeft zijn beroep als ingenieur even op pauze gezet om zich helemaal op de muziekwedstrijd te kunnen concentreren. Hij zingt Little Boy: "Over een jongen en een meisje die in totaal verschillende werelden opgroeien en door een dramatisch voorval met elkaar te maken krijgen. Dat Tura in de jury zat, was een verrassing. Maar hij heeft ons op ons gemak gesteld."

RDC

Beeld VIER

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio