1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Label Ann Demeulemeester maakte twee jaar terug verlies van 1.122.213 euro"

Na Dirk Bikkembergs en Jil Sander verlaat ook Ann Demeulemeester nu haar eigen label. Opmerkelijk aangezien het merk haar naam wel blijft dragen, maar dus niet langer enige verbondenheid met de vrouw zal hebben. "Het label is genoeg gegroeid om zonder mij verder te kunnen."

mgeysmans

Het lijkt raar: je eigen bedrijg, met je eigen naam, zomaar verkopen. En toch is het net dat wat Ann Demeulemeester en heel wat andere modeontwerpers voor haar doen. "Ik ben een gelukkige en voldane persoon, klaar om nieuwe uitdagingen in het leven te creëren", laat Demeulemeester nog weten.

Demeulemeester nam in 1994 Anne Chappelle al aan als manager van het huis. Chappelle heeft sinds 2005 ook al een meerderheidsaandeel in het bedrijf. Of er ook financiële beweegredenen achter het vertrek zitten, is niet duidelijk. De BVBA achter het modemerk maakte in de periode 2012-2013 een nettowinst van 163.624 euro. In 2011-2012 boekte het bedrijf echter een verlies van 1.122.213 euro.

Ann Demeulemeester maakte begin jaren '80 furore als één van de Antwerpse Zes, de toonaangevende en beloftevolle modeontwerpers die afstudeerden aan de Antwerpse modeacademie.

Photo News

MEER OVER Mode & Beauty