Auto slipt op kruispunt en rijdt wegarbeider aan

De 20-jarige student D.V.W. uit Zoersel was op weg naar hogeschool Thomas More Kempen toen hij woensdag om 8.12u op de Westelijke Ring in Geel uit de bocht vloog.

jatimmermans

Mogelijk begon zijn auto te slippen op een aangevroren plek op het kruispunt van de ringlaan met Gooreind en de toekomstige weg naar Kasterlee. De auto schoof over de grasberm omlaag en raakte er een 46- jarige Portugese wegarbeider. Zijn toestand is onbekend.

"Ik begrijp niet dat op dat kruispunt geen vangrails zijn geplaatst", zegt buurtbewoner Patrick Wilms. "Verkeer dat uit de richting van Kasterlee komt, moet er een scherpe bocht naar links maken. Stel dat er net fietsers uit de fietstunnel komen wanneer een auto uit de bocht vliegt?"

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de werfleiding ter plaatse wisten helemaal niets over een ongeval. Alleszins zijn vangrails niet in het ontwerpplan opgenomen. "Er was tot nu toe geen enkele aanwijzing dat het om een onveilig kruispunt gaat", zegt AWV-woordvoerder Peter Bruyninckx. "We gaan er ook van uit dat elke bestuurder die afslag met aangepast rijgedrag neemt. We bekijken of er toch verbeteringen nodig zijn."

HO

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio