Antwerpse haven bekroond voor bekommernis om havenerfgoed

De haven van Antwerpen werd bekroond met de ESPO Award 2013. De prijs werd door Europees commissaris voor Transport Siim Kallas overhandigd aan kapitein Christiaan De Block, operationeel directeur van het Havenbedrijf Antwerpen.

drombouts

Voor deze vijfde editie van deze prijs van de organisatie van Europese havenautoriteiten (ESPO) werd als thema 'Erfgoed' gekozen. Aan de deelnemende havenautoriteiten werd gevraagd hun verwezenlijkingen en inspanningen op het vlak van erfgoed en meer specifiek havenerfgoed, te presenteren. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen prees zich aan met de brochure, 'Erfgoed: het kruimelpad tussen stad en haven.'

Centraal daarbij staat het Eilandje, het labo waar stadsrenovatie, nieuwe cultuurinstellingen en havenerfgoed bij elkaar worden gebracht en ook het Havenbedrijf zijn duit in het zakje deed.

Blikvangers zijn uiteraard het Museum Aan de Stroom (MAS), het MAS Havenpaviljoen, de oude varende werktuigen in het museumdok, de unieke collectie havenkranen die mee het stadszicht bepalen aan de Schelde en het toekomstige Havenhuis. Genoeg alvast om de jury van ESPO te overtuigen. Antwerpen was voor de prijs in concurrentie met de havens van Cartagena, Dover, Livorno en Oslo.

Facebook Espo Award 2013

PVB

Foto Jan Van der Perre

MEER OVER Haven Antwerpen